6 manieren waarop de cloud u slimmer laat werken

6 manieren waarop de cloud u slimmer laat werken

Een bedrijf kan pas echt succesvol zijn wanneer iedereen goed met elkaar kan samenwerken en communiceren. Dit betekent voor veel bedrijven dat zij ongeacht locatie en tijd bestanden kunnen inzien, bewerken en delen. De cloud biedt hiervoor verschillende mogelijkheden, zodat u slimmer kan werken en makkelijker kan communiceren.

Door gebruik te maken van de cloud en mobiele technologie kunnen werknemers op elk apparaat altijd en overal werken. Daarnaast bieden cloudoplossingen de mogelijkheden om de productiviteit te verhogen, samenwerkingen te verbeteren, kosten te verlagen en nieuwe manieren van werken te implementeren. Ontdek de 6 verschillende manieren hoe de cloud u slimmer laat werken.

Mobiel werken
Met meer dan 8.4 miljoen mobiele apparaten in gebruik in 2017 is er een wereldwijde mijlpaal behaald. Dit zal naar verwachting groeien tot 20,4 miljoen in 2020. Mobiele technologie heeft een grote impact op hoe werknemers werken en om te blijven concurreren moeten organisaties hierop inspelen. Dit betekent dat organisaties hun mobiele medewerkers verder moet helpen door hen juiste resources te bieden. Met de cloud kunnen uw klanten altijd, overal en op ieder mobiele apparaat te werken.

Altijd up-to-date
Door de cloud te gebruiken worden steeds meer organisaties flexibeler en hebben ze een groter bereik. Hierdoor staat het bedrijf nooit stil en worden er veel bestanden gemaakt en bewerkt. Met behulp van cloudopslag synchroniseert u bestanden over verschillende apparaten. Zo hebben organisaties, hun klanten en hun partners constant toegang tot de data die ze nodig hebben, ookal zijn ze de bestanden net bewerkt door collega’s.

Samenwerking
Innovatieve organisaties adopteren steeds vaker real-time samenwerkingsoplossingen. Deze oplossingen, gebaseerd op de cloud, spelen een belangrijke rol bij open communicatie en naadloze samenwerking. Zo geeft 80 procent van organisaties aan dat deze technologie erg belangrijk is voor het bereiken van doelen. Met deze oplossingen stelt u uw klanten in staat om gemakkelijk onderling te communiceren en samen te werken.

Makkelijk vergaderen
Vergaderen is en blijft belangrijk voor organisaties. Maar met een gemiddelde van 62 vergaderingen per maand waarvan 31 uur niet productief is, is het belangrijk om naar intelligente communicatie en samenwerkingsoplossingen te kijken. Daarnaast is het vaak voor bedrijven lastig om iedereen tegelijkertijd op kantoor te hebben. Met op cloud gebaseerde oplossingen kunnen organisaties gemakkelijk face-to-face meetings starten ongeacht de locatie.

Haal meer uit uw data
Business intelligence (BI) is een hot topic. Steeds meer organisaties maken gebruik van BI om trends te spotten, risico’s te identificeren en nieuwe kansen te ontdekken. 59% van de CFO’s geven aan dat het maken van analyses en het maken van bedrijfsbeslissingen de gebieden zijn waar technologische investeringen vereist zijn. Met verschillende cloudoplossingen kun je met een druk op de knop inzichten uit uw data halen.

Samen werken
Ga van samenwerken naar samen werken aan dezelfde documenten. De concurrentie van uw klanten zijn altijd in beweging. Om te blijven concurreren moeten uw klanten dus vaak samen werken aan dezelfde documenten, zoals sales spreadsheets en marketingplannen. Door gebruik te maken van de cloud kunnen uw klanten samen werken in dezelfde documenten, automatisch synchroniseren en opslaan in de cloud.

Microsoft Office 365
Een bekende cloudoplossing is Microsoft Office 365. Met Office 365 kunnen organisaties altijd en overal werken op verschillende apparaten. Het combineert de vertrouwde Microsoft Office desktop suite met cloud-gebaseerde versies van de nieuwste generatie communicatie en samenwerkingsdiensten van Microsoft. Een van de grote voordelen van Office 365 is dat u altijd met de nieuwste versies werkt, zonder deze zelf te hoeven updaten.

Bron: Ingrammicrocloud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *